Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Çamaşır makinesi alırken nelere dikkat edilmelidir?

21-01-2021 12:19
Çamaşır makinesi alırken nelere dikkat edilmelidir?

1. Teknik Servis Ağı ve Servis Desteği
Çamaşır makinesi model ve çeşitlerine her geçen gün yenisi eklenmekte bu çeşitlilik yeni teknolojilerle beraber bazı problemleri de beraberinde getirmektedir. Bu durumda aldığımız çamaşır makinesinin arkasında sağlam bir servis desteği güveni hissetmemiz oldukça önemli. Arçelik Türkiye’nin en yağın servis ağına sahiptir. Türkiye geneline yayılmış 600 den fazla noktada teknik hizmet vermektedir. Alanında uzman teknik ekiplerini gelişen ve değişen teknolojiye paralel olarak eğitmekte, sorunlarınıza cevap verecek nitelikte donatmaktadır.

2. Çamaşır Makinesi Yıkama Kapasitesi
İlk adım çamaşır makinesi tipine karar vermek. Solo çamaşır makineleri, ankastre çamaşır makineleri, kurutmalı ve ankastre kurutmalı çamaşır makineleri arasından almak istediğiniz tipe karar verin. Sırada kapasite ve devir var. Bir seferde yıkanabilecek en fazla çamaşır miktarı kapasite olarak belirlenir. Küçük aileler için 5-6-7 kg, çocuklu aileler için 8-9 kg, geniş aileler için 10-12 kg kapasiteli makineler yeterli olacaktır.

3. Sıkma Devir Hızı
Devir ise çamaşır makinesi tamburunun dakikada kaç kez döndüğünü ifade eder. Çamaşırlarınız yıkandıktan sonra sıkma programına alınır.Arçelik Çamaşır makineleri 600-1400 devir aralığında olabiliyor. Devir hızı arttıkça çamaşırlarınızın kuruma süresi kısalır.Çok yüksek devirde çamaşırların yıprandığını da düşünerek1000-1200 devirhızlı bir makineye sahip olmanızı öneriyoruz.

4. Enerji ve Su Tüketimi
Son kriterlerimiz ise ses seviyesi ve enerji tüketimi.enerji tüketimi kürsel değişiklikler göz önüne alındığında büyük önem arzetmektedir, hiçbir kaynak sonsuz değildir.Yeni modeller son derece tasarruflu oalrak üretilmedktedir. Burada ürünler tükettiği enerjiye göre A+, A++, A+++ veya A+++ -%30 gibi ibareler ile sınıflandırılır ve ortalama 100-200 kWh gibi yıllık enerji tüketimleri ile ön plana çıkar. Yıllık su tüketimi ise ortalama 220 kez/yıl yıkamaya göre hesaplanır ve genelde 9.000-11.000 lt olarak gerçekleşir. Ürünümüzü seçerken enerji kriteri önemli yer almalıdır hem bütçemizin hem de kaynaklarımızın doğru kullanımı adına elzemdir.

5. Hızlı Hızlı Diğer Özellikler

  • Arçelik Inverter Motor:Son zamanlarda neredeyse tüm markalar inverter motorlu çamaşır makineleri üretmeye başladıysa ürün satın alırken bu özellik oldukça önemlidir. Çünkü inverter motorlar daha uzun ömürlü, daha enerji tasarrufludur ve çamaşırlarınıza diğerlerine göre daha az zarar verir.
  • Arçelik Yorgan Yıkama Fonksiyonu:Eğer evinizde küçük yorgan ve battaniyeleri yıkıyorsanız bu özelliğe de dikkat etmeniz gerekir.
  • Renk Seçeneği:Ürünler genellikle beyaz, gri ve antrasit olarak satılıyor. Buradaki seçim kişisel tercihinize kalıyor. Beyaz dışındaki ürünler diğerlerine göre ortalama 200 TL daha uygun fiyatlı oluyor.
  • Perde Programı
  • Buhar destekli yıkama teknolojisi
  • Kırışık Önleme Fonksiyonu
  • Çamaşırlara Zarar Vermeyen Özel Tambur
  • İlave Su Fonksiyonu
  • Hızlı Günlük Yıkama
  • Leke Programı
  • Çocuk Kilidi
 
Bütçenize en uygun Arçelik Çamaşır makinesine karar verdiyseniz, beyaz eşya kategorimizden yüzlerce Arçelik Çamaşır makinesi fiyat ve modellerine göz atabilirisiniz.Arçelik Çamaşır makinenizi peşin fiyatına taksit imkanı-havale seçeneği ile  satın alabilir, ücretsiz kargo-montaj hizmetinden yararlanabilirsiniz. Dilerseniz Arçelik güvencenizi ek garanti fırsatıyla uzatabilirisiniz.

 

Arçelik Çamaşır Makinesi Modelleri ve Fiyatları

 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.